KookJij

Aardbeienroomijs

Een heerlijk aardbeienroomijs recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4-6 personen
Categorieën:
  1. > IJs
  2. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: ijs & co
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aardbeienroomijs te bereiden

Breng in en steelpannetje de slagroom en gecondenseerde melk al roerend langzaam tegen de kook.
Laat het mengsel volledig afkoelen.
Was de aardbeien en verwijder de kroontjes.
Snijd ze in plakjes of hak ze grof en pureer ze in een blender of foodprocessor.
Roer de aardbeienpuree door het afgekoelde roommengsel en draai van het mengsel ijs volgens de gebruiksaanwijzing van de ijsmachine

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bertal

bertal zegt:
wilco:
Dat klopt, dat staat ook bij de bron.:);)
succes met het koken.
m.v.g. Bert Allers
wilco

wilco zegt:
recept kwam me bekend voor. Het staat in ijs en co van vicky Smallwood. isbn9059471237
annoniem

annoniem zegt:
ziet er lekker uit maar moeilijk om te maken:)
bertal

bertal zegt:
Beste Ilona:
Foutje, is reeds hersteld, bedankt.
m.v.g. Bert Allers
:):):):);):):):):):):):)
ilona

ilona zegt:
het klinkt heerlijk maar om dit nou als ontbijt/lunch te eten...:?