Recept
« Terug naar recepten
					
						Aardbeien met roomwafeltjes en granité van aardbei  
						PT30M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Aardbeien met roomwafeltjes en granité van aardbei
Een heerlijk aardbeien met roomwafeltjes en granité van aardbei   recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Lies  Melein
								
																
									Bereidingstijd:
									 30 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Nagerechten - Koud
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											1
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									Flandria
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Aardbeien met roomwafeltjes en granité van aardbei te bereiden
  Mix voor de granité de aardbeien met het water en de suiker. Plaats enkele uren in het vriesvak. 
Splits voor het wafelbeslag de eieren. Klop de eiwitten stijf en houd de dooiers apart. Klop de room in een aparte kom half op. Spatel vervolgens de eierdooiers onder de room met een snuifje zout en de vanillesuiker. Smelt de boter en spatel ook die erdoor, gevolgd door de gezeefde bloem. Meng tenslotte ook zeer voorzichtig de opgeklopte eiwitten door het beslag.
Snijd voor de salade de aardbeien in stukjes en meng er de suiker door. Doe er wat zwarte peper bij en werk af met de vodka en gesnipperde munt.
Snijd de vanillestok middendoor en schraap er de pitjes uit. Doe die bij de room en klop alles op.
Bak kleine wafeltjes van het beslag in een wafelijzer.
Schik een wafeltje op het bord. Lepel er aardbeien overheen en vervolgens wat van de room. Neem de granité uit het vriesvak en schraap met een lepel lekkere ijskristallen over het gerechtje.
  
									Splits voor het wafelbeslag de eieren. Klop de eiwitten stijf en houd de dooiers apart. Klop de room in een aparte kom half op. Spatel vervolgens de eierdooiers onder de room met een snuifje zout en de vanillesuiker. Smelt de boter en spatel ook die erdoor, gevolgd door de gezeefde bloem. Meng tenslotte ook zeer voorzichtig de opgeklopte eiwitten door het beslag.
Snijd voor de salade de aardbeien in stukjes en meng er de suiker door. Doe er wat zwarte peper bij en werk af met de vodka en gesnipperde munt.
Snijd de vanillestok middendoor en schraap er de pitjes uit. Doe die bij de room en klop alles op.
Bak kleine wafeltjes van het beslag in een wafelijzer.
Schik een wafeltje op het bord. Lepel er aardbeien overheen en vervolgens wat van de room. Neem de granité uit het vriesvak en schraap met een lepel lekkere ijskristallen over het gerechtje.
 
                    





 
					