Recept
« Terug naar recepten
					
						Aardappelkroketten
						PT60M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Aardappelkroketten
Een heerlijk aardappelkroketten recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Annemien  
								
																
									Bereidingstijd:
									 60 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Hoofdgerechten - Aardappels
- > Bijgerechten - Overig
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											7
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Belgie
								
																								
									Keuken:
									Belgische
								
																								
									Bron:
									Libelle Patatjes
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Aardappelkroketten te bereiden
1. Schil de aardappelen, kook ze gaar in gezouten water. Pureer ze met de stamper. Voeg er de losgeklopte eieren en boter aan toe. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
2. Vorm langwerpige of ronde kroketjes. Laat ze even drogen onder een schone keukenhanddoek, op een koele plek.
3. Klop de eiwitten lichtjes los in een diep bord. Doe in een tweede bord het paneermeel. Rol de korketjes eerst door eiwit, dan door paneermeel. Laat ze goed drogen. Bak ze in hete frituurolie goudbruin.
									2. Vorm langwerpige of ronde kroketjes. Laat ze even drogen onder een schone keukenhanddoek, op een koele plek.
3. Klop de eiwitten lichtjes los in een diep bord. Doe in een tweede bord het paneermeel. Rol de korketjes eerst door eiwit, dan door paneermeel. Laat ze goed drogen. Bak ze in hete frituurolie goudbruin.
 
                    



 
					 
									
annelies zegt: