KookJij

Aardappelen in knoflookmayonaise

Een heerlijk aardappelen in knoflookmayonaise recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Tapas
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Spanje
Keuken: Europese
Bron: Internet
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aardappelen in knoflookmayonaise te bereiden

1. Breng de aardappelen aan de kook met zout water.
2. Laat de aardappelen met deksel op de pan 15 minuten zachtjes koken.
3. Zet het gas uit en laat de aardappelen afgedekt in het water staat, tot de aardappelen zacht zijn (ongeveer 15 minuten). 
4. Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes van 1,5 tot 2 centimeter.
5. Roer in een schaal de mayonaise, knoflook en peterselie door elkaar.
6. De mayonaise moet aan de dunne kant zijn, om goed te kunnen vermengen met de aardappelen. Indien nodig verdunnen met een beetje citroensap.
7. Schep de aardappelen voorzichtig door.
8. Breng op smaak met zout en laat ongeveer 20 minuten op kamertemperatuur staan. Daarna pas opdienen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anous

Anous zegt:
dude, tapas komt sowieso uit spanje. :)
michael de zwart

michael de zwart zegt:
Het lijkt op een echt spaans gerecht, patatas bravas. De herkomst is denk ik spanje.