KookJij

Aardappel- en erwtenpuree met savooikool en varkenskroontje

Een heerlijk aardappel- en erwtenpuree met savooikool en varkenskroontje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: vlees.be
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aardappel- en erwtenpuree met savooikool en varkenskroontje te bereiden

Maak de savooikool schoon en snijd in slierten. Blancheer in licht gezouten water en spoel onder koud stromend water. Zet aan de kant.
Schil de aardappelen en gaar in licht gezouten water. Gaar intussen ook de erwten. Giet beiden af en pureer. Voeg hierbij 50 g boter en kruid met peper en zout.
Kruid het varkenskroontje met peper en zout. Schroei dicht langs alle zijden in een beetje boter en olijfolie Leg in een braadschaal en bak gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C .
Kook de bruine fond lichtjes in met de graanmosterd. Kruid met peper en zout.
Stoof voor het serveren de savooi even op in boter met een gesnipperde sjalot en gehakte dragon.
Serveer de puree met het varkenskroontje, savooi en enkele lepels van de saus.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Erwin Elens

Erwin Elens zegt:
Hallo Lia, Het varkenskroontje is een superieur stukje mager vlees, versneden uit de rug van het varken. Je herkent het aan de beentjes en het vetlaagje. Het vetlaagje geeft het vlees extra smaak en maakt het sappiger. Na het grillen mag je het vetrandje uiteraard verwijderen. Groetjes Erwin.
LIA OLTHOF

LIA OLTHOF zegt:
L. S
Zou U mij kunnen vertellen wat een varkenskroontje is ?
Met Vr Gr Lia Olthof