KookJij

Zoete aardappel gratin

De zoete aardappel (ook wel bataat genoemd) is een gezond alternatief op de gewone aardappel. Hij leent zich ook prima om er een heerlijke aardappel gratin mee te maken. Ik heb de proef op de som genomen en dit was het resultaat.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
  2. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zoete aardappel gratin te bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Schil de aardappels en snijd ze in dunne plakjes, snij de ui in halve ringen.
  3. Verdeel de helft van de aardappelschijfjes in een ovenschaal en doe er de helft van de ui bovenop. Doe er dan de tweede helft van de aardappel en ui op.
  4. Verdeel de salie en tijm eroverheen.
  5. Klop de crème fraiche met de eieren, peper en zout tot een glad geheel en doe dit in de ovenschaal.
  6. Doe de geraspte kaas eroverheen en zet dit ongeveer 45 minuten in de oven.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

TIP: Je kunt in plaats van een grote schaal ook kleine porties maken in bijvoorbeeld muffinvormpjes of soufflé bakjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst