KookJij

Zoervleisj van Café Sjiek oet Mestreech

Chic ? Nee, dat is het niet. Wij Limburgers zeggen vaak "sjiek" en dan bedoelen we alle gradaties tussen leuk en geweldig in. Sjiek is in deze gewoon een gezellig huiskamerrestaurant met buitengewoon leuk en apart servies en heerlijke streekgerechten, zoals de Daagsjotel en Vès vaan d'n Daag en uiteraard het Zoervleisj.
Recept van:
Bereidingstijd: 240 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stoofschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zoervleisj van Café Sjiek oet Mestreech te bereiden

  1. Bereidingswijze Dag 1 – avond
  2. Snijd het vlees en de ontbijtkoek in blokjes van 2 bij 2 cm. Snipper de uien fijn. Doe het vlees en de ui in een grote ovenschaal. Brokkel de ontbijtkoek erover. Voeg de azijn, laurierblaadjes, kruidnagels, suiker en stroop toe. Breng op smaak met peper en zout. Voeg 400 ml water toe.
  3. Laat het vlees afgedekt 24 uur marineren in de koelkast.
  4. Dag 2 – avond Verwarm de oven tot 80 °C. Zet de ovenschaal met het vlees in de oven en laat circa een nacht (9 uur) garen.
  5. Dag 3 – avond Doe het vlees in een grote pan en warm het op. Breng eventueel extra op smaak met peper en zout. Proef en bind de saus met extra ontbijtkoek naar smaak. Voeg eventueel nog wat stroop naar smaak toe voor de juiste zoet-zuurverhouding. Serveer met friet, mayonaise en appelmoes.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Nu maak ik al jaren op mijn manier zoervleisj, maar graag wilde ik het
recept van Café Sjiek dat ik las op Culy.nl ook eens proberen. Mede,
doordat de bereidingswijze zo anders is.( Slow Cooking)
Culinair journaliste Laura de Grave crost op haar elektrische motor door
heel Nederland op zoek naar lokale producten en gerechten, die in het
boek Lekker Lokaal worden gebundeld. Culy .nl mocht het beroemde
gerecht van Café Sjiek delen.
Zoervleisj maken betekent ..... veel proeven zodat je voor jou de juiste zoet-zuur verhouding hebt. ( Ik heb wat minder suiker gebruikt , na proeven kun
je altijd nog suiker of azijn toevoegen)
Bekijk ook eens het filmpje van Marcel Maassen .....Limburgs Zuurvleeseen Goddelijk recept
Marcel Maassen maakt zoervleisj weer anders en dát ga ik zeker ook
proberen. Bovendien geeft hij leuke informatie over zoervleisj.

Sint Pieterstraat 13
6211 JM Maastricht
Café Sjiek is van maandag t/m woensdag open van 17.00 tot 02.00 uur, op
donderdag t/m zondag van 12.00 tot 02.00 uur.
Klein en gezellig betekent dat bij Sjiek niet met reserveringen werkt. Het kan
dus wel eens druk worden. Maar met een beetje geduld komt iedereen aan
de beurt. Er is dus altijd wel een tafeltje voor je vrij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst