KookJij

Zalige zalmglaasjes voor de Kerst

Ik won op de site van Culinaire Bagage haar boekje , Feestrecepten uit Limburg . Ik maakte dit met de Kerst verleden jaar voor ons familie dinertje.
Recept van:
Bereidingstijd: 14 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Amuse
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Regionale
Bron: Uit het boekje Feestrecepten uit Limburg van Culinaire Bagage. Eigen tekst en foto
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zalige zalmglaasjes voor de Kerst te bereiden

  1. Prak de zalm met peper, zout , mayonaise , citroensap en roer alles goed door elkaar . Proef of het fris smaakt , voeg anders meer citroensap toe.
  2. Schep de slagroom voorzichtig door het geheel . Nu wordt deze zalmsalade lekker luchtig. Schep de salade in 6 amuse glaasjes en laat door en door koud worden in de koelkast . Rooster de hazelnoten goudbruin in een droge koekenpan en laat afkoelen.
  3. Leg er vlak voor het serveren een hazelnootje op en werk af met een takje dille of blaadje little gem.
  4. Ik had wat room over en heb een dotje op de salade gelegd, zoals op de foto te zien is.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Uit een boekje met allemaal Limburgse gerechten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst