KookJij

Wild zwijn met kruidkoekrumble, cranberry en kastanje

Een heerlijk en makkelijk gerecht voor in het wildseizoen, dat naar mijn zin altijd veel te kort is. De bijgerechten waren, aardappeltoefjes met aardpeer en ovenpompoen met appelstroop glazuur. De recepten daarvan heb ik heb ik hier apart neergezet omdat deze als bijgerecht ook erg lekker zijn in combinatie met andere gerechten.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Smulweb kerstbox/zelf een beetje aangepast
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Wild zwijn met kruidkoekrumble, cranberry en kastanje te bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden C. Laat het vlees op kamertemperatuur komen en kruid het met peper en zout.
  2. Verkruimel de kruidkoek in een kom en meng hier een scheutje olijfolie doorheen zodat er een crumble ontstaat.
  3. Verwarm in een pan een klontje boter en bak de wildzwijnfilets kort om en om aan, zodat ze mooi bruin gekleurd zijn.
  4. Vet een ovenschaal in met olie. Doe de kastanjes en cranberries met takjes rozemarijn in een ovenschaal (bedje). Besprenkel het geheel met olijfolie. 
  5. Leg hierop de gebruinde wildzwijnfilets en dek ze af met de crumble. Zet het geheel ongeveer 15 minuten in de oven tot het vlees de gewenste gaarheid heeft. Afhankelijk hoe dik je wildzwijnfilet is en welke garing van vlees jij lekker vind zal het vlees langer of korter moeten worden gebakken in de oven. (Bij mij was het na 15 minuten nog een beetje rosé van binnen maar dat vind ik juist lekker).
  6. Serveer met verse rozemarijn.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Hier de linkjes van de bijgerechten:
https://www.kookjij.nl/recepten/toefjes-van-aardappel-en-aardpeer
en
https://www.kookjij.nl/recepten/pompoen-met-appelstroopglazuur

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst