KookJij

Tagliatelle met citroensaus

Eenvoudig pastagerecht. Geurig, fris en toch romig. Een echte aanrader. Ook lekker als voorgerecht met wat dun gesneden plakjes gerookte kipfilet. Een recept van Sylvia Witteman uit de Volkskeuken
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
  2. > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Volkskrant: recept van Sylvia Witteman, Volkskeuken
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tagliatelle met citroensaus te bereiden

  1. Was de citroenen en rasp de schil (alleen het gele gedeelte).
  2. Kook de pasta beetgaar.
  3. Smelt de boter zonder dat deze bruin wordt. Neem van het vuur en doe de citroenrasp erdoor. Doe de slagroom erbij. Flink wat peper erover. Breng alles aan de kook.
  4. Als de pasta klaar is deze goed afgieten en de saus er direct doorheen doen, samen met de helft van de
    kaas.
  5. Verdeel de pasta over de borden en bestrooi elk bord met nog flink wat Parmezaanse kaas.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Wij hebben deze tagliatelle met citroensaus gegeten met wat stukjes gerookte zalm en groene (beetgaar) gekookte groene asperges. Lekker met een tomatensalade.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst