KookJij

Spaghetti met broccoli-boursinsaus van mijn dochter

Dit gerecht "oogt " niet zoals het smaakt en dat kreeg ik dan ook mooi onder mijn neus gewreven door mijn oudste kleindochter...8 jaar. : " Oma, het ziet er niet zo lekker uit ". Ik , wetende dat alle 4 de kleinkinderen graag broccoli en ook boursin lusten, durfde dan toch de gok te wagen om het gerecht te maken. Alleen in de vorm van saus kenden 2 van de 4 dit nog niet. En op spaghetti verwacht een kind rode saus....Toch?
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Van mijn dochter
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Spaghetti met broccoli-boursinsaus van mijn dochter te bereiden

  1.  Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Schil de stelen en snij ze in plakjes. Kook de broccoliplakjes 3 minuten in water met een bouillonblokje. Voeg dan de roosjes toe en kook alles in 8 minuten gaar.
  2. Kook ook de spaghetti in water met een bouillonblokje gaar volgens de beschrijving op de verpakking.
  3. Giet de broccoli af en vang het vocht op.
  4. Pureer de groente met de Boursin.
  5. Roer er de ham blokjes door en breng op smaak met wat peper . Verdun de saus met wat broccolivocht tot de gewenste dikte.
  6. Serveer de broccolisaus op de spaghetti en strooi er pijnboompitjes en basilicum of peterselie over.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Van dit gerecht raken de 2 kinderen van onze dochter helemaal in de wolken. Het is zó klaar en bovendien lekker en gezond. Thuis al een toppertje en op verzoek nu gegeten bij opa en oma, samen met de kinderen van onze zoon, waarvoor dit gerecht geheel nieuw was.....



De kinderen van onze dochter eten dit geregeld en zijn er zelfs dol op....
dat was dus een winpuntje.
Proeven moeten ze altijd ( ook thuis) en iets niet zo lekker vinden mág,
maar het principe is , dat eten nooit vies is.
Moment supreme van proeven, want een klein schepje moest toch op het
bord van onze oudste.... En jawel hoor al gauw positieve geluiden om
meer...... en ach, dat het niet zo mooi oogt als het smaakt ligt bij de
fotograaf in deze.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst