KookJij

Soep van bloemkool

Een soepje doodgewoon maar toch feestelijk gepresenteerd.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Soep van bloemkool te bereiden

  1. Verwijder de groene bladeren van de bloemkool snij de bloemkool in grove stukken houd enkele roosjes apart voor afgarnering. Aardappel grof snijden evenzeer de ajuin. Stoof deze groenten aan in een beetje boter vervolgens de bouillon toevoegen laat op een middelmatig vuur sudderen. Verwarm de oven op 180 gr leg de roosjes bloemkool in een vuurvast kommetje beleg deze met de goede boter en kaas bestrooi er een beetje chapelure over laat deze krokant garen. Mix de soep en breng opnieuw aan de kook. Neem een bord in het midden de gegratineerde bloemkool rondom de soep verdelen. Garneer af met de mosterd, bieslook, tomaat concasé en een beetje fijn gesneden kaas.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Laat het je smaken Gerda fijn weekend, groetjes Hilde
Gerda Lamers

Gerda Lamers zegt:
Hé, wat een goed idee, Bloemkoolsoep, dat maakte ik vroeger geregeld, op de Duitse manier maar even zo goed lekker. Aan het einde deed ik altijd twee geklutste eieren erdoorheen trekken, kreeg je sliertjes a la vermicelli. Maar deze ga ik ook maken.