KookJij

Romige knoflooksoep in brood

Dit idee heb ik opgedaan in Bratislava, waar ik deze soep voor het eerst gegeten heb. Ze hebben daar van die hele leuke authentieke eettentjes waar je nog voor weinig geld de heerlijkste gerechten kunt eten. Een daarvan was deze heerlijke knoflooksoep in brood. Goed geschikt als lunch want dan kun je er weer de hele middag tegen. In het kader van 'niks weggooien' heb ik de vulling van het brood in de soep gedaan, dat geeft tevens een mooie binding. Mocht het zijn dat je de soep liever als voorafje tijdens het avondeten wil. Dan adviseer ik om het in een bord of soepkop te serveren zonder de broodbol. Je kunt dan natuurlijk altijd gewoon een paar sneetjes (stok)brood erbij eten. In plaats van het binnenste van de broodbol gebruik je dan een paar gewone sneetjes brood of een paar extra aardappelen als binding.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
  2. > Soepen - met Zuivel
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Tsjechie
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Romige knoflooksoep in brood te bereiden

  1.  Bak, indien nodig, de broodbollen even af. Snij het bovenste kapje eraf en hol de bol uit.
  2. Pel de knoflook en plet de tenen, pel de ui en snij deze grof, schil de aardappelen en snij ze in blokjes.
  3. Verhit olie in de pan en fruit hierin de knoflook en de ui. Zorg dat de knoflook niet bruin wordt (want dan wordt de smaak bitter) en voeg de aardappelblokjes toe.
  4. Hak het binnenste van het brood fijn en voeg het toe.
  5. Voeg de helft van het water toe het laat het geheel zo'n 20 minuutjes zachtjes koken.
  6. Doe de rest van het water en de bouillonblokken toe, voeg daarna de melk toe.
  7. Laat het geheel nog even goed doorwarmen (tegen de kook aan) en pureer dan alles glad met de staafmixer.
  8. Maak op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  9. Schep de soep in de uitgeholde broodbollen. Leg die wel in een soepbord want ze kunnen soms doorlekken.
  10. Garneer met een beetje nootmuskaat en bieslook.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst