KookJij

Peterselieaardappelen met kabeljauw en Hollandaisesaus

Een heerlijk peterselieaardappelen met kabeljauw en hollandaisesaus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: aardappel.be
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Peterselieaardappelen met kabeljauw en Hollandaisesaus te bereiden

Kook de geschilde aardappelen voor 3/4e gaar. Zet het laatste kwart het vuur uit, zo blijven de aardappelen gemakkelijker heel.

Breng intussen de visbouillon aan de kook en pocheer de kabeljauw 7 à 10 minuten, naargelang de dikte.

Spoel de spinazieblaadjes in ruim water en stoof ze kort in een eetlepel boter. Breng op smaak met een snuifje zout.

Laat de boter smelten op een laag vuur en giet over in een kommetje zonder het witte bezinksel te laten meelopen.
Klop de eidooiers op met twee eetlepels water op een zacht vuur tot het schuimt. Roer er de gesmolten boter onder wanneer het schuim stevig aanvoelt. Hou twee eetlepels boter opzij voor de aardappelen. Breng op smaak met peper, zout en citroensap.

Rol de aardappelen door de overgebleven boter en strooi er de gehakte peterselie over

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst