KookJij

Pasta: gevulde pompoen met macaroni in een pompoensausje

Voor de pompoenen verdwijnen een pasta met een aparte saus.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke, Elmo & blondy
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pasta: gevulde pompoen met macaroni in een pompoensausje te bereiden

  1. Snij de hoed van de pompoen af, haal de pitten eruit. Het vruchtvlees verwijderen met een parissiene lepel. Snij het vruchtvlees in kleinere stukjes.
  2. Ajuin in blokjes snijden deze samen met het pompoenvlees aan stoven goed kruiden, houd een deel aan de kant voor onder de macaroni te mengen. Het andere deel mixen tot een homogene massa.
  3. Pasta beetgaar koken.
  4. Spekblokjes aanbakken zonder vetstoffen.
  5. Maak een blanke roux van de boter, bloem en melk, voeg de gemixte pompoen toe. Deze saus evenzeer kruiden. Als laatste de kaas eronder mengen.
  6. Giet de pasta af.
  7. Meng de saus, spekblokjes, en pompoenblokjes onder de macaroni.
  8. Vul de uitholde pompoen met de macaroni en serveer zeer warm.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Ik heb vandaag 4 kilo in de diepvries gestoken, en weer enkele gerechtjes in gedachten ;-)
Zeker deze proberen een heerlijke macaroni ;-)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Wat een leuke combinatie! Ik heb er nog een paar, dus ik kan aan de bak! :-)