KookJij

Paella

Een heerlijk paella recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Spanje
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Paella te bereiden

Rijst gaar koken volgens gebruiksaanwijzing.
Intussen in kleine braadpan 2 eetlepels olie verhitten. Kipdrumsticks rondom bruin bakken. Vuur lager draaien en drumsticks met deksel op pan in ca. 15 minuten gaar laten worden.
Zeevruchtencocktail enkele minuten in warm water dompelen om te ontdooien. Goed laten uitlekken en droogdeppen.
In wok rest van olie verhitten. Zeevruchten en groenten op hoog vuur ca. 5 minuten roerbakken.
Rijst erdoor mengen, geheel op smaak brengen met zout en peper. Rijstmengsel in serveerschaal scheppen, drumsticks erop leggen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Joop Naus

Joop Naus zegt:
Wat zijn Quorn worsten en waar te koop?
Groetjes Joop Naus
Yazoo

Yazoo zegt:
Akkoord dit is geen spaanse paella, waar blijven de nodige lekkere ingrediënten en de kruiden!
Tommy

Tommy zegt:
Ik mis de typische paellasmaak, safraan e.d...dit is ook wel lekker, maar geen paella.
Jacqueline

Jacqueline zegt:
Eh...dit recept lijkt in de verste verte niet op paella.....je moet ten eerste Bomba rijst gebruiken (risotto rijst, zeg maar), aanbraden in olijfolie en het hele geheim van Paella is dat je daar dan beetje bij beetje de bouillon, getrokken van het vlees dat je er in gaat doen, bij voegt en daarmee de heel langzaam gaar laat koken....en daarin ook de "zeevruchten" laat gaarkoken, dat geeft smaak aan de rijst. Dit recept is gewoon rijst met kip en zeevruchten.
Peter Mullaert

Peter Mullaert zegt:
Sabine,
Ik ben geinteresseerd in jouw "spaans recept".

Groeten Peter Mullaert
sabine bergjes

sabine bergjes zegt:
hoe is het mogelijk een Spaans gerecht zo te verhollandsen! er is niets Spaans meer aan v.w.b. de bereidingswijze. Ben je geïnteresseerd om een recept te weten van een Hollandse, in Spanje al jaren wonend, mail me.
Michel I. Gobets

Michel I. Gobets zegt:
Echte Spaanse paella heeft meestal ook kippen vlees erin