KookJij

Oranje curry met garnalen, mango en zoete aardappel

Met deze Oranje curry kun je op elk Oranje feestje goed voor de dag komen. Natuurlijk eet je dit niet alleen met Koningsdag of andere speciale Oranje aangelegenheden want je kunt beter elke week lekker eten dan maar 1 of 2 keer per jaar. De inspiratie van dit gerecht was een recept van Nigella Lawson. Een geweldige kok waar ik een grote bewondering voor heb. Ik hoop dat ze het niet erg vind dat ik er mijn eigen draai aan heb gegeven. Een beetje van Nigella en een beetje van mezelf dus.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Thailand
Keuken: Oosterse
Bron: Beetje van Nigella Lawson en een beetje van mezelf
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Oranje curry met garnalen, mango en zoete aardappel te bereiden

  1. Schil de zoete aardappel en snij deze in blokjes, kook ze ongeveer 5 minuutjes zodat ze nog een stevige bite houden).
  2. Snij de lente ui in ringetjes, hak de knoflook en koriander fijn, pers de limoen uit, schil de mango en snij de ze in blokjes.
  3. Verhit de olie in een wok en bak hierin de knoflook en de lente ui, voeg na ongeveer 1 minuutje de curry pasta toe en bak deze even goed mee (pas op niet laten aanbranden).
  4. Voeg de kokosmelk, kippenbouillon en de vissaus toe en breng dit aan de kook.
  5. Doe de garnalen erbij en laat de saus weer aan de kook komen.
  6. Voeg dan de mango, zoete aardappel en het limoensap toe en roerbak dit nog enkele minuutjes.
  7. Maak verder op smaak met oestersaus en rietsuiker en strooi er de gehakte koriander overheen.
  8. Serveer met rijst of noedels.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst