KookJij

Mijn meest favoriete Babi Ketjap

Stukken ontbeende schouderkarbonade in een heerlijke ketjapsaus lekker gaar stoven.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie: 411 kCal energie
26 Gram eiwit
20 Gram vet
29 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Heel oud tijdschrift (Margriet of Libelle ?)
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Mijn meest favoriete Babi Ketjap te bereiden

  1. Snij het vlees is grove stukken. Bestrooi het vlees met peper, zout en djahé (gemberpoeder). Laat dit plm. 15 minuten intrekken.
  2. Pel en snipper de uien en de knoflook.
  3. Verhit de olie in de pan. Bak het vlees (in gedeelten) aan alle kanten bruin. Voeg de uien en de knoflook toe en bak even mee.
  4. Voeg de azijn, gember, ketjap en een flinke scheut (heet) water toe.
  5. Laat het vlees plm. 1 - 1.30 uur zachtjes gaar sudderen.


Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Het recept van deze Babi Ketjap stond al heel wat jaren geleden (misschien wel 30 jaar !) in een Margriet of Libelle, dat weet ik niet precies meer. Maar deze Babi Ketjap heb ik al heel vaak gemaakt en steeds met groot succes. Het recept heb ik inmiddels een klein beetje aangepast aan de tegenwoordige tijd.
Ik blijf dit de meest lekkere Babi Ketjap vinden.
De Babi Ketjap is het lekkerst als het vlees een dag tevoren is gemaakt. De smaken komen dan goed tot hun recht.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst