KookJij

Ajam ketjap, kip in ketjapsaus

De in stukken gesneden kippendij worden gegaard in een lekkere gekruide ketjapsaus. Kan ook in de slowcooker.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ajam ketjap, kip in ketjapsaus te bereiden

  1. Snij de kippendijfilet in grove stukken. (Wil je ze liever heel laten kan dat ook, dan is de stooftijd iets langer)
  2. Smeer de kip in met een mengsel van peper, zout en djahé (gemberpoeder). Laat dit plm. 15 minuten intrekken.
  3. Pel en snipper de uien en de knoflook.
  4. Verhit de olie in de pan. Bak het vlees (in gedeelten) aan alle kanten bruin. Voeg de uien en de knoflook toe en bak even mee. Voeg de azijn, gember, ketjap en een flinke scheut (heet) water toe.
  5. Laat de kip plm. 45 minuten zachtjes gaar sudderen

    Gebruik je een slowcooker? Zet de slowcooker plm. 4 1/2 - 5 uur op LOW.. De kipdijfilet is dan lekker gaar

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Lekker met rijst, komkommersalade, sperziebonen.
Maar ook heel lekker op stamppot zuurkool, hutspot of stamppot boerenkool.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst