KookJij

Bladerdeeggebak met wilde zalm en scampi's

Een heerlijk bladerdeeggebak met wilde zalm en scampi's recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bladerdeeggebak met wilde zalm en scampi's te bereiden

Zalm in fijne reepjes snijden.
4 scampi's in stukjes snijden.
Kruid de vis goed af.
Porei en witloof zeer fijn snijden en evenzeer kruiden.
Eike loskloppen met de room.
Neem het bladerdeeg en besmeer met het losgeklopt eike.
Neem 2 vellen bladerdeeg en leg in het midden de groenten en vis, de andere twee vellen er voorzichtig bovenop leggen. Druk twee zijkanten dicht met een vork en besmeer weer rijkelijk met het losgeklopt eike.
Leg het bladerdeeggebak op bakplaat belegd met bakpapier en bak deze in een voorverwarmde oven op 200 gr +/- 20 min.
De champignons en scampi's gekruid even gaar opbakken.
Serveer op bord de groenten verdeel de mosterdvinaigrette erover. Presenteer het bladerdeeggebak erop en werk af met de citroen, champignon en scampi op een stokje. Werk verder af met een mengeling van gedroogde pitten, peterselie en spaghettistengels opgebakken in olie.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)




Klik op foto om te vergroten.




Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
Laat het je smaken Sandra, je laat maar weten hoe het je beviel :)Groetjes van ons 3tjes :);):p
s.dool

s.dool zegt:
Wow dit ziet er heerlijk uit! Vanavond staat dit op het menu.:p
derbyke

derbyke zegt:
:);):p thanks
Anna

Anna zegt:
Hoe prachtvol weer! :D:D;);)