KookJij

Lasagne della Casa

Lasagne maken is de specialiteit van mijn dochter. Het is zelfs zo dat ik wel mag meehelpen maar dat zij op dat moment de chef is en ik het keukenhulpje. Het snijwerk mag ik dan doen terwijl zij achter de pannen staat. Toch maar eens een keertje opgeschreven wat er zoal allemaal in gaat want nu ze niet meer zo vaak thuis is wil ik het toch ook zelf net zo lekker kunnen maken.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Mediterrane
Bron: Specialiteit van mijn dochter
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Lasagne della Casa te bereiden

  1. Hak de knoflook en snij de ui, bleekselderij, wortel, paprika, en tomaten in stukjes, mozzarella in dunne plakken of in kleine blokjes snijden.
  2. Bak het gehakt rul en laat het bruinen, voeg knoflook en uien toe en laat dit even meebakken.
  3. Voeg dan eerst de wortel, daarna de bleekselderij en nog later de paprika toe. Als laatste voeg je de tomaat toe.
  4. Strooi de Italiaanse kruiden erover en maak op smaak met peper en zout.
  5. Doe de pastasaus en de gezeefde tomaten erbij en laat dit geheel nog 15 tot 20 minuten zachtjes sudderen zodat de groenten lekker zacht worden.
  6. Voeg op het laatst de gesneden basilicum aan de saus toe.
  7. Maak intussen de bechamelsaus. (de boter smelten maar niet bruin laten worden, bloem toevoegen en goed met een garde blijven roeren, dan beetje bij beetje de melk erdoor roeren. Laten koken en blijven roeren tot je een dikke saus hebt. Op smaak brengen met peper en zout.
  8. Dan ga je laagjes maken. Eerst een beetje van de rode saus in de ovenschaal dan een laagje lasagnebladen, bouw zo laag voor laag op.
  9. Halverwege doe je de helft van de bechamelsaus erover en de andere helft van de bechamelsaus doe je bovenop.
  10. Verdeel de mozzarella eroverheen en zet dit ongeveer een half uur in een voorverwarmde oven op 180 graden C.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Lekker voor erbij: salade, stokbrood of Ciabatta.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst