KookJij

Ingepakte lamskoteletjes

Een heerlijk ingepakte lamskoteletjes recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ingepakte lamskoteletjes te bereiden

Voorbereiden: Het bladerdeeg laten ontdooien.De champignons en de ui schoonmaken en fijnhakken.In een koekepan de boter laten smelten en hierin de ui 5 min.zachtjes bakken.De champignons toevoegen en 3 min. meebakken.In een kommetje de kalfsleverworst met cognac,uimengsel,peterselie en wat peper en zout mengen.Een plakje bladerdeeg doormidden snijden en de 2 helften elk met een beetje water aan een van de andere plakjes bladerdeeg plakken.Het leverworstmengsel over het bladerdeeg verdelen maar wel de randen vrijhouden.In een koekepan de rest van de boter verhitten en hierin de koteletjes aan beide kanten bruin bakken.De koteletjes op het leverworstmengsel leggen,het bladerdeeg dichtvouwen.De randen met een beetje water bestrijken en goed aandrukken.De koteletjes in de koelkast voor gebruik bewaren.
Bereiden: De oven voorverwarmen op 200C.In een kommetje het ei loskloppen en hiermee het vlees bestrijken.De lamskoteletjes op een bakplaat leggen en onder in de oven in 35 min.goudbruin laten worden.

Lekker met voorjaarsgroenten en nieuwe aardappelen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

stuffie

stuffie zegt:
Zojuist gemaakt. Het is wel lekker, maar niet super bijzonder. Ik zou er zelf toch geen lamskoteletten in doen, maar meer iets van kipfilet ofzo. lamkotelet heeft bot en dan moet je de zooi op je bord uitpakken. Verder zou ik ook het vlees zouten, alvoor het te braden.

Verder bedoelt de maker natuurlijk het bladerdeeg bestrijken, niet het vlees, want dan kan helemaal niet meer.
Bep

Bep zegt:
Moet je niet het bladerdeeg bestrijken?
Tanja

Tanja zegt:
Nou Lambert dit is ook weer niet mis, makkelijk kan ze van tevoren al klaarmaken ,MMMMMMM:p