KookJij

Griekse kipfilet met feta en olijven

De stukjes kipfilet gaan zonder vooraf te bakken samen met de tomaten, olijven , feta en kruiden in een ovenschaal zo in de oven. Dit gerecht is ontstaan uit een combinatie van diverse recepten van internet.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Griekenland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Griekse kipfilet met feta en olijven te bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
  2. Snij de kipfilet in smalle repen of stukjes. Pel en snipper de ui en de knoflook.
  3. Doe de gepelde tomaten in een zeef en laat ze wat uitlekken. Snij de tomaten in kleine stukken.

  4. Ontpit de olijven en snij ze in kleine stukjes of plakjes. Snij de feta in kleine blokjes.
  5. Roer de tomaten,ui- en knoflooksnippers door elkaar. Roer de olie, azijn, suiker en olijven erdoor. Maak op smaak met zout, peper en oregano of tijm. Roer de reepjes kipfilet goed door de saus.
  6. Doe alles in een vuurvaste schaal en zet de schaal in het midden van de voorverwarmde oven. Na 20 - 25 minuten is je kip heerlijk zacht en gaar (als je dikke stukken gebruikt duurt het natuurlijk iets langer. Altijd even proberen!)
  7. Voeg plm. 5 minuten voor het einde van de baktijd de blokjes feta toe en laat deze even meebakken.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

GEMAKKELIJK en erg lekker! Zonder vooraf te bakken gaat de kipfilet met de overige ingrediënten in de oven.
Jammer genoeg vergeten een foto te maken toen de kip gebakken was, maar de smaak was verrukkelijk.
Lekker met mijn courgetterijst.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst