KookJij

Gevulde courgettes met geitenkaas, tomaat en pesto.

Heerlijke vegetarische gevulde courgettes die ook niet-vegetariërs lekker vinden. Mijn man - een fervente vleeseter - nam er zelfs twee. De courgettes zijn gevuld met drie verschillende kaassoorten, tomaat en pesto.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gevulde courgettes met geitenkaas, tomaat en pesto. te bereiden

  1. Courgettes wassen. Beide uiteinden verwijderen. Courgettes overlangs doorsnijden en door middel van een lepel uithollen.
    Het vruchtvlees dat uit de courgettes komt in kleine stukjes snijden en even opzij zetten.
  2. Pel en snipper de sjalotjes en de knoflook.
  3. Ontvel de tomaten (tomaten kruislings insnijden, een paar minuten onder kokend water zetten en dan koud afspoelen). Verwijder de pitjes van de tomaten en snij deze in kleine stukjes.
  4. Pan water met zout aan de kook brengen. Uitgeholde courgettes hierin 3 minuten blancheren. Daarna in een vergiet afspoelen met koud water.
  5. Oven voorverwarmen op 200 graden.
  6. Olijfolie verhitten in een koekenpan. Sjalotjes en knoflook zachtjes glazig bakken (niet bruin!). Tomatenstukjes en courgettestukjes plm. 2 minuten meebakken. Alles laten afkoelen.Dit mengsel samen met de basilicumpesto en 2 flinke eetlepels geraspte elegen kaas door de geitenkaas mengen. Op smaak maken met wat oregano, peper en zout.
  7. Courgettes vullen met geitenkaasmengsel. Bestrooien met pijnboompitten en rest van de geraspte kaas.
  8. In het midden van de oven plm. 20 tot 30 minuten bakken tot de kaas een goudbruine kleur heeft.


Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Je kunt de courgettes zo op de bakplaat bakken (bakplaat met bakpapier). Ik heb de courgettes gebakken in een ovenschaal.
In plaats van geitenkaas is de vulling met roomkaas ook heel lekker.
Wij hebben hier Spaghetti met Spaanse peper knoflook en pesto (zie mijn recept).

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst