KookJij

Gemarineerde Aardbeien Romanoff

Dit befaamde nagerecht, wat in veel restaurants op de kaart staat, is gewoon heel eenvoudig zelf thuis te maken.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gemarineerde Aardbeien Romanoff te bereiden

  1. Was de aardbeien en laat ze uitlekken, de kroontjes haal je er pas na het wassen af anders zuigt de aardbei zich vol water. Snijd de grote exemplaren doormidden of in vieren.
  2. Neem de helft van de aardbeien en strooi en poedersuiker overheen, doe er een scheutje aardbeienlikeur en een klein scheutje Wodka bij. Schep dit door elkaar en laat de aardbeien hierin marineren.
  3. Neem dan de andere helft van de aardbeien en doe er ook poedersuiker, een scheutje aardbeienlikeur en een klein scheutje Wodka overheen, pureer dit met een staafmixer tot een mooie gladde saus en zet deze even opzij.
  4. Klop de slagroom met 1 el suiker lobbig (dus niet helemaal stijf) en voeg de Griekse yoghurt hieraan toe. Meng dit goed door elkaar en voeg de gepureerde aardbeiensaus toe.
  5. Verdeel het mengsel over 4 schaaltjes en verdeel er de gemarineerde aardbeien overheen. Garneer met enkele blaadjes munt.
  6. Je kunt er ook nog poedersuiker overheen strooien of serveren met een bolletje vanille ijs.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Een klassiek dessert waarvan veel mensen denken dat de naam iets te maken heeft met de tsaren familie Romanov afkomstig uit Rusland. In het recept wordt immers wodka gebruikt. Echter de beroemde Franse topkok Auguste Escoffier was de bedenker van dit hemelse nagerecht.
Er zijn natuurlijk al veel variaties gemaakt op dit klassieke nagerecht. Ik heb de aardbeien gemarineerd en Griekse yoghurt aan de slagroom toegevoegd, zo heb ik er dus zelf ook mijn eigen draai aan gegeven.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst