KookJij

Garnalen - Gevlinderd- uit de Wok

Een heerlijk garnalen - gevlinderd- uit de wok recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4-6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Vietnam
Keuken: Oosterse
Bron: Famile die in Hong Kong heeft gewerkt en gewoond.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Garnalen - Gevlinderd- uit de Wok te bereiden

*Verhit 2 eetlepels olie tot die gaat dampen. Bestrooi de garnalen lichtjes met zout en gooi ze in de hete olie en laat ze 3 minuten bakken = bijna gaar. Neem de garnalen uit de wok en laat ze uitlekken op keukenpapier
*Doe nu de rest van de olie er bij in de wok ,laat weer dampen en voeg toe, gember, knoflook, 2 van de 4 lenteuitjes en de lomboks.
Na 3 minuten afblussen met oestersaus, rijstwijn, sojasaus, limoensap en suiker.
*Verhit snel en voeg de garnalen weer toe.
*Bak het geheel gaar, verdeel over de borden en garneer met korianderblaadjes en lenteuitjes

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

NOOT: Serveer met geroerbakte paksoi, gember en oestersaus met evt. wat basmatirijst of noedels.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst