KookJij

Chinees stoofpotje sweet and sour

De blokje varkensvlees (schouder) worden angebraden met ui en knoflook. Samen met de zoetzure Saus lekker gaar laten pruttelen. Snel klaar.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Chinees stoofpotje sweet and sour te bereiden

  1. Verhit de olie in de pan. Bak hierin het vlees aan alle kanten bruin. Bak de gesnipperde ui en knoflook even mee.
  2. Roer de tomatenketchup, chilisaus, basterdsuiker, gemberpoeder, azijn, worcesteraus en water in een pan door elkaar. Meng de saus met het vlees en laat het vlees op een lage warmtebron langzaam gaar worden.
    Eventueel nog wat water toevoegen als de saus te dik wordt.






Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Het vlees is nog lekkerder al het een dag ingetrokken is.
Lekker met rijst en bijvoorbeeld een komkommersalade.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Petra Wiggers

Petra Wiggers zegt:
Dank je wel Lidy voor je leuke reactie. Fijn om te horen dat het stoofpotje bij jullie in de smaak is gevallen. Groetjes, Petra
Lidy Berkx

Lidy Berkx zegt:
Hoi Petra, vandaag hebben we jouw Chinees stoofpotje sweet and sour gegeten. Het was heerlijk. Ik heb een dubbele portie gemaakt , genoeg voor een twwdekeer. Dankjewel voor dit heerlijk recept.
Groetjes Lidy.
Lidy Berkx

Lidy Berkx zegt:
Hoi Petra, ik heb dit gerecht favoriet gezet. Dit ga ik binnenkort eens maken. Groetjes Lidy.
Els Meeuwsen

Els Meeuwsen zegt:
Dit het geworden. Wat heerlijk was het
Els Meeuwsen

Els Meeuwsen zegt:
Helaas staan mijn foto's altijd gedraaid.
Els Meeuwsen

Els Meeuwsen zegt:
Ik heb dit stoofpotje nu opstaan en voor morgen bedoeld zodat de smaken goed intrekken. Het ruikt al heerlijk. Je leest ervan hoe de smaak was. Groet Els
Petra Wiggers

Petra Wiggers zegt:
Leuk dat je dit stoofpotje wilt proberen Els. Ik ben benieuwd wat je er van vindt.
Ik ga in ieder geval gauw jouw hachee maken. Fijne dag nog en groetjes, Petra
Els Meeuwsen

Els Meeuwsen zegt:
Deze gaan we proberen Petra. Lijkt me wel lekker. Groet Els