KookJij

Zelfgemaakte frikadellen

Een heerlijk zelfgemaakte frikadellen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 3 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zelfgemaakte frikadellen te bereiden

Bruinbrood in weinig koud water weken. De uien pellen en snipperen. Het gehakt mengen met het goed uitgeknepen bruinbrood en de uisnippers. Het ei erdoor mengen met het zout en peper. Op smaak brengen met paprikapoeder. Met natte handen frikadellen vormen. De olie verhitten en de frikadellen rondom bruin bakken.

Serveertips:

Lekker bij de borrel of met patat-frites en salade.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bobbeltje

bobbeltje zegt:
hALLO H.Scheffer, wat bedoel je met stuur recepten op. Groetjes Marijke
j.v.d.Velden

j.v.d.Velden zegt:
de professionele frikandel is anders. deze is beter en lekkerder
H.Scheffer

H.Scheffer zegt:
Heerlijk.Stuur recepten op svp
netgat

netgat zegt:
dat antwoordt klopt niet van wat ik vraag, jij hebt het over 15 min in 80gr maar wat moet dan in 80gr verwarmt worden, gerrit:(
j.v.d.velden

j.v.d.velden zegt:
de kant enklare fricandelhoe lander je het gehakt mengt hoe vaster de fricanel
netgat

netgat zegt:
j.v.d.velde wat moet in water van 80gr, het brood of alles,mvg gerrit.;)
j.v.d.Velden

j.v.d.Velden zegt:
tip:15 min. inwater van80 graden met een beetje buisman,nu frituren sappiger
;)