KookJij

Worteljam met kardemom

Een heerlijk worteljam met kardemom recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Brood - Beleg
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Historische Groentehof
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Worteljam met kardemom te bereiden

1. Doe de wortelen in een pan, overgiet ze met water en kook ze in 10-15 minuten gaar. Giet ze af en hak ze fijn (of stamp ze fijn met een pureestamper).
2. Doe de wortel met de citroen- en sinaasappelschil , de beide soorten sap en de kardemomzaadjes in een inmaakpan.
3. Voeg de geleisuiker toe en breng het al roerend aan de kook, 3 minuten doorkoken( de kooktijd begint wanneer de massa borrelt en blijft borrelen als je roert).
4. Schep in hete gesteriliseerde potten en sluit deze.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

cathy

cathy zegt:
Deze jam maak ik zeker, nog nooit van worteljam gehoord !!
:)