KookJij

witte nasigoreng

Een heerlijk witte nasigoreng recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 1 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Dieet & Slank - Hoofdgerecht
  2. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Suriname
Keuken: Amerikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe witte nasigoreng te bereiden

De garnalen schoonmaken en met azijn of lemmetjesap wassen. De darmpjes van de garnalen naar gelang de grootte in stukken snijden,afdrogen en marineren,met de geraspte gember,fijnwrijven,knoflook,ajinomoto,bruine chinese poeder,stukjes groene peper,zwarte peper,mushroom en oestersaus.
de garnalen mistenseen half uur in de marinade laten staan. De fasjongin schuine dunne plakjes snijden.De restjes vlees in reepjes snijden.DE olie in de wok heet maken en hiern de stukjes garnalen en restjes vlees bakken. De rijst bij beetjes toevoegen en blijven omscheppen.Op het laatst de fijngesneden soepgroente erdoor scheppen en op smaak afmaken met zout.

Smakelijk eten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

N. Kruisselbrink

N. Kruisselbrink zegt:
Dit recept is warm aan te bevelen. Mijn nichtje maakt het vaker voor ons klaar. Heerlijk!!!
irma58

irma58 zegt:
beste jos,de meeste kruiden, kan je halen bij de chinees of de surinaamse winkel,succes
Jos

Jos zegt:
Mooi recept, maar wat is aji-no moto? M.V.G. Jos
van hetten

van hetten zegt:
fasjong, kan je bij een chinese slager of winkel halen,maar het is een chinese worstsoort,in het recept staat per abuis 1 minuut bereidingstijd, maar het is een half uur tot 1 uur,om alles klaar te leggen en te bereiden
bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
Dit is héél nieuw voor mij;ga het gauw proberen.Als ik het niet vergeet zal ik het ook melden en ben reuze benieuwd hoe het smaakt. Wat is fasjongin?:)