KookJij

Spoom van citroensorbetijs

Een heerlijk spoom van citroensorbetijs recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Dranken - Spoom
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Spoom van citroensorbetijs te bereiden

Voorbereiden:
Van citroensdap 100 ml afmeten en mengen met cactus-citroensiroop. Mengsel overdoen in diepvriesdoos, onafgedekt in vriezer zetten en in circa 1 uur licht laten bevriezen.
Eiwitten stijfkloppen. Citroenmengsel uit vriezer nemen en met vork loshalen. Eiwit met mespunt zout loskloppen en voorzichtig door citroenmengsel spatelen.
Mengsel terug in vriezer zetten en elke 30 minuten met vork loshalen of omscheppen. Na 4-5 uur heeft sorbetijs de juiste structuur.
U kunt ook de ijsmassa laten bevriezen en sorbet daarna in keukenmachine in 1 minuut fijnmaken.

Bereiden:
Sorbetijs 10 minuten voor gebruik uit vriezer nemen en in koelkast zetten. Bubbelwijn over 4 glazen verdelen. Met ijsbolletjestang ijsbolletjes over de glazen verdelen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

babs

babs zegt:
Ik heb hem van het weekend gemaakt met kant en klaar sorbet ijs en het was heerlijk! Hoe meer het ijs smelt hoe lekkerder de spoom, ik had Canei genomen als "wijn".
Ria

Ria zegt:
hmmmmmmm lekker
enilorac

enilorac zegt:
Barbara, zeg maar spoeoem, met lange oe . . en geniet ervan.
Groetjes, Caroline
Ryan

Ryan zegt:
Ik heb een eiwit in de hetelucht oven op 60 graden gepasteuriseerd. Ongeveer 10 minuten. Ik weet niet of dit genoeg is maar ik begreep dat eiwit bij 63 graden gaat schiften. Het ging goed. Niemand ziek. en erg lekker.:)
alice

alice zegt:
Waar kan ik een cupje gepasteuriseerd eiwit kopen?
t.droste

t.droste zegt:
hallo,lijkt me heel lekker en wil het maken met de kerst.hoeveel eiwit heb ik dan nodig voor 10 pers.
gertie wang

gertie wang zegt:
ik zou het beste kant en klaar ijs kopen het is toch wat link om met rauwe eieren te werken
Marlies

Marlies zegt:
Hooeveel is een cupje eiwit?
Gertie Wang

Gertie Wang zegt:
hallo bij de makro of sligro is het sorbet ijs
te verkrijgen in potten van 550 gram in verschillende smaken dus erg makkelijk dus vlug klaar
gaby verhoeven

gaby verhoeven zegt:
je kunt ook kant en klaar citroensorbetijs kopen bij bijvoorbeeld AH, dan ben je helemaal snel klaar!;)
Dorien

Dorien zegt:
Een diepvriesdoos? kan het niet gewoon een bak zijn of iets dergelijks? het lijkt me erg lekker!
Francien van Kemenade

Francien van Kemenade zegt:
Hoeveel eieren heb ik nodig voor een cup eiwit
Jitske Hamersma

Jitske Hamersma zegt:
Gepasteuriseerd eiwit is tegenwoordig niet meer te krijgen bij Supermarkten. Deze is uit het assortiment gehaald omdat de kwaliteit niet goed zou zijn. Wat zou ik al alternatief kunnen gebruiken??? (Svp snel antwoorden want ik moet het voor de kerst maken...)
anita van son

anita van son zegt:
Ik wil graag dit recept maken voor 20 personen. Helaas staat er in het recept niet bij de hoeveelheid eiwit er gebruikt moet worden. Er staat 1 cupje maar kun je me zeggen hoeveel er in 1 cupje zit. Omdat AH de cups niet meer verkoopt zal ik naar Ven of Sligro moeten.

Alvast bedankt.

Anita van Son
Bobby

Bobby zegt:
Een cupje gepasteuriseerd eiwit kan je vaak in de supermarkt kopen. De AH in Dordrecht heeft ze in iedergeval.