KookJij

Snert

Een heerlijk snert recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 225 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
  2. > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Libelle Wintersoep
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Snert te bereiden

1. Laat de spliterwten een nacht weken in ruim water. Giet af en doe ze in een kookpan met 2,5l water. Breng aan de kook en doe er de varkenspoot, het buikspek, bonenkruid en een snuifje zout bij. Schuim af. Temper het vuur en laat 3 uur zacht koken onder deksel.
2. Voeg de ui, aardappelen, knolselder, groene selder, prei en saucijsjes toe. Laat 1.2u zacht koken, in de halfopen pan. Roer af en toe om.
3. Haal het vlees uit de soep. Ontbeen de varkenspoten, snij het spek in blokjes en de saucijsjes in niet te fijne plakken; Schep de helft van de erwten uit de soep. Mix de rest van de erwten en de soepgroenten.
4. Breng opnieuw aan de kook. Doe de erwten en het vlees er weer bij. Breng op smaak met een mespunt suiker, peper en zout. Serveer gloeiend heet!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst