KookJij

Rabarbertaart

Een heerlijk rabarbertaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rabarbertaart te bereiden

De rabarber in stukjes van 1 cm snijden. Met weinig water koken. Als de rabarber zacht is afgieten en laten afkoelen. Met mixer de boter en 120 gr suiker mengen. De vanillesuiker, een beetje zout en het ei door het botermengsel kloppen. Opkloppen tot je een schuimig geheel hebt. De melk en bloem met wijnsteenbakpoeder met kleine beetjes toevoegen aan het boter-ei geheel en goed doorkloppen. Er moet een dik vloeibaar beslag ontstaan.
Een springvorm van 20 cm doorsnede invetten en het beslag erin doen. De stukjes rabarber er voorzichtig opleggen. In een oven van 220°C gedurende 45 minuten bakken. Als de taart 10 minuten voordat de baktijd is afgelopen te donker wordt dan de oven terugschakelen naar 200°C. De overgebleven suiker vermengen met de kaneel en gelijk als de taart uit de oven komt er overheen strooien. Na 5 – 10 minuten de rand van de springvorm losmaken en verwijderen. Eenmaal afgekoeld de taart bewaren verpakt in een plastic zak (pedaalemmerzak bijvoorbeeld) zodat hij niet uitdroogt.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

leny dubois

leny dubois zegt:
hoi tania wat is wijnsteenbakpoeder en kan je dat in de supermarkt halen grt leny