KookJij

Pisang goreng- bananenbeignets

Een heerlijk pisang goreng- bananenbeignets recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Koken op z'n Indonesisch
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pisang goreng- bananenbeignets te bereiden

Zeef de bloem met het zout boven een kom. Klop de eidooier los met 1,2 dl water en schenk dit al roerende bij de bloem; roer tot een glad beslag. Pel de bananen, snijd ze in stukken van ± 8 cm en snijd die overlangs doormidden. Verhit de frituurolie tot 180°C. Doop de stukken banaan in het beslag, laat ze wat uitdruipen en frituur ze, niet te veel tegelijk, in ± 3 minuten goudbruin; laat ze uitlekken op keukenpapier.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst