KookJij

Panna cotta met Amarena-kersen

Een heerlijk panna cotta met amarena-kersen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Njam.tv
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Panna cotta met Amarena-kersen te bereiden

Doe de melk in een pannetje met de room, de suiker en het merg van het vanillestokje en breng alles aan de kook. Neem de pan van het vuur en laat het mengsel even afkoelen. Roer er de geweekte en uitgeknepen gelatineblaadjes door.

Laat 125 g kersensap inkoken met poedersuiker en giet er een laagje van in twee vormpjes. Giet er de helft van de panna cotta over, leg er een kers in en vul verder met de room. Laat alles opstijven in de koelkast.
Stort de panna cotta op bordjes en werk af met wat cacaopoeder.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst