KookJij

Lasagne met knolselder en parmezaan

Een heerlijk lasagne met knolselder en parmezaan recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Njam.tv
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Lasagne met knolselder en parmezaan te bereiden

Kook de bloemkool beetgaar in gezouten water. Neem een andere pan met gezouten water en kook hierin de knolselder gaar. Giet de bloemkool en knolselder af. Laat goed uitstomen en mix de knolselder samen met de helft van de bloemkool en de room tot een gladde saus. Breng de saus op smaak met peper, zout en nootmuskaat.


Stoof het witloof, de venkel en de knoflook aan in olijfolie. Voeg de rest van de bloemkool toe en kruid met peper en zout. Kook de lasagnevellen 1 minuut voor in gezouten water en laat uitlekken.


Verwarm de oven voor op 140°C. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie en strijk een weinig van de saus over de bodem. Schik een laag lasagnevellen op de bodem en leg hierop een deel van de groenten. Lepel er wat saus over en herhaal tot alles is opgewerkt. Eindig met een laag lasagnevellen en verdeel wat boter over de vellen. Zet de lasagne ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven.

Neem de lasagne uit de oven en bestrooi met de amandelen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst