KookJij

Krachtige runderbouillon bedekt met een schuimig l

Een heerlijk krachtige runderbouillon bedekt met een schuimig l recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: spar
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Krachtige runderbouillon bedekt met een schuimig l te bereiden

Gebruik de knolselderijroom ook eens op gebonden tomatensoep.
Snijd de knolselderij in kleine blokjes en breng ze aan de kook met de helft van de slagroom en kook de knolselderij op laag vuur gaar.

Breng de blokjes knolselderij op smaak met peper en zout en pureer ze in een mixerblender. Giet de gepureerde knolselderij door een zeef en laat het vervolgens afkoelen.

Klop in de tussentijd de overige slagroom halfstijf en meng daar de afgekoelde knolselderijpuree doorheen.

Verwarm de bouillon en giet deze in voorverwarmde glazen. Bedek de bouillon met een laagje knolselderijroom en bestrooi het tenslotte met selderij.

Serveer het geheel met gebakken brood dobbelsteentjes of croutons!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

wigdis

wigdis zegt:
Bij mij zakte de room niet door de soep. Er bleef een laagje staan maar er zakte ook wat dus een troebele soep met laag.
Moet ik misschien de room ipv half stijf helemaal stijf kloppen?
Monique

Monique zegt:
Heb dit recept vandaag uitgeprobeerd,smaakt prima, maar de room zakte meteen door de soep. Ik wil dit graag met de kerst maken. Hoe zorg ik dat de room goed op de bouillon blijft drijven (zoals op de foto).