KookJij

Erwtensoep

Nieuwsbrief aanmelden

Erwtensoep

Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Belgische
Bron: Bobby
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Week de spliterwten volgens de gebruiksaanwijzingen.
Doe de spliterwten, karbonades, laurierblaadjes, 4 takjes selderijblad, bouillontabletten en 2 liter water in een pan.
Breng het aan de kook en laat het ca. 45 minuten op laag vuur koken.
Schil intussen de selderijknol en aardappelen en snijd ze in blokjes.
Voeg ze na 30 minuten aan de erwten toe.
Pel en snipper de uien. Maak de prei schoon en snijd ze in ringen. Schrap de wortel en snijd hem in blokjes. Knip de peterselie en de rest van de bladselderij fijn. Snijd de rookworst in plakjes.
Schep het vlees uit de soep en snijd het in stukjes.
Haal de laulierblaadjes, selderij en peterselie uit de soep.
Verwarm de margarine. Fruit de ui ca. 3 minuten. Roer prei, wortel, bladselderij, peterselie, rookworst, het vlees en de soep erdoor.
Voeg water toe als de soep te dik is.
Kook nog ca. 10 minuten. Breng op smaak met zout en peper.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept


Kees Cornelissen zegt:
Ik doe hier nog wat licht aangebakken mager spek bij en dan is het helemaal af.

Anna Koudys zegt:
Snel maar weer een pannetje maken! Liter of 10 ;-)

derbyke zegt:
Welcome back :);):p fijn verlof gehad???

tommeke zegt:
Ja, Dank u. kijk maar, ergens vind je mijn tekst wel. Groetjes J & R en Tommeke.

slaatje zegt:
Probeer het maar op deze manier, heel toevallig, maar gisteren van twee personen te horen gekregen dat deze erwtensoep dus echte erwtensoep is, het smaakt naar erwten. Ik wacht heel graag op uw reactie. Groetjes Gerda :p:p:p:p

m.driessen zegt:
Lijkt mij erg lekker.

Rob Hoeboer zegt:
Ik wil nog eens een lans breken voor deze soep maar dan helemaal zonder vlees. Smaakt NOG beter!

Annemarie zegt:
I.p.v 300 gr. moet je 500 gr. erwten gebruiken, dan prima soep. Je kan de ook even de staafmixer door de soep 'halen' voordat je de wortel, prei en ui toevoegt. Wordt de structuur mooier van.

slaatje zegt:
Lijkt me goed idee, ik ga ook mijn "snert"recept er op zetten. Groetjes Gerda ;):p;):p

derbyke zegt:
Hallo willydelcart, de Belgen hebben ook hun recepten van erwtensoep hopelijk zijn we ook welkom, een van dees toch eens een erwtensoep posten ;-) Groetjes van ons 3tjes :);):p