KookJij

Italiaanse schuimpjes

Een heerlijk italiaanse schuimpjes recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 240 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Italiaanse schuimpjes te bereiden

Zeef de poedersuiker in een roestvrijstalen kom.Zet de kom op een pan die voor de helft is gevuld met heet water en verwarm dit op een laag vuur.Doe de eiwitten en de vanille-essence bij de suiker.Begin te kloppen met de mixer op de lage snelheid.Schakel over naar de middelste stand als het mengsel dik begint te worden.Schakel over naar de hoogste snelheid en blijf kloppen tot het schuim pieken vormt.Neem de kom van de pan en blijf op de laagste stand kloppen tot het schuim geheel is afgekoeld.Verwarm de oven voor op 100C.bestrijk een bakplaat met boter en strooi er bloem op.Doe het schuim in een spuitzak met een glad spuitmondje en spuit schuimpjes van verschillend model op de plaat.Zet de schuimpjes 3 uur in de voorverwarmde oven; ze moeten meer drogen dan bakken.Neem de schuimpjes uit de oven en laat ze afkoelen en bestrooi ze met de cacaopoeder.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Lambert

Lambert zegt:
Hou Arie ik heb ze geteld en ik heb schrik niet +/- 50 kookboeken plus nog wat jaargangen van Albert Heijn en Wining & Dining.
arie

arie zegt:
heb jij ook zoveel kook boeken lambert ik ook groetjes arie