KookJij

Indiase nectarinejam

Een heerlijk indiase nectarinejam recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: X personen
Categorieën:
  1. > Brood - Beleg
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Gilse
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Indiase nectarinejam te bereiden

De vruchten wassen, halveren en de pitten eruit halen.
Het vruchtvlees heel goed fijnmaken. In een pan de nectarines met de kaneel, kardemom, amandelen, limonadesiroop en geleisuiker vermengen.
Het mengsel langzaam al roerend aan de kook brengen en 4 minuten goed borrelend laten koken.
De kooktijd gaat in op het moment dat het gehele oppervlak van de massa borrelt en dit niet meer door roeren ongedaan gemaakt wordt.
De kardamompitten uit de jam verwijderen met een schuimspaan en in schoongemaakte potten schenken.
De potten tot de rand vullen, direct sluiten en 5-8 minuten op hun kop zetten.

Bewaaradvies: circa 1 jaar; na openen gekoeld bewaren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Arda

Arda zegt:
Bedankt,
ik ga zoeken.
Hartelijke groet Arda
Jos

Jos zegt:
Dit is bij sommige delicatesse zaken te koop, het is ook van Gilse siroop.
MVG. Jos
Arda

Arda zegt:
Waar is anijslimonade siroop te koop? Dit lijkt mij een heel lekker recept