KookJij

hete kip

Een heerlijk hete kip recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: kookcollege
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe hete kip te bereiden

Snij de ui, tomaten, prei en knoflook fijn.
Bak de stukken kip in de olie bruin.
Fruit in een andere pan de uien en de knoflook.
Voeg daarna de tomaten toe en fruit deze mee.
Daarna de prei toevoegen en mee fruiten.
Voeg hierna de kruiden sereh, djahé, trassi, koenjit, vetsin en sambal toe.
Laat dit geheel even smoren
Voeg het kopje water toe en breng dit even aan de kook.
Leg de gebakken kip in de saus en laat het in zijn geheel ongeveer 15 minuten sudderen.
Af en toe wel even omscheppen.


Variatietips

1. Lekker met witte rijst en groentegerecht naar keuze








Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst