KookJij

Gevulde appeltjes met speculaas en vanillevla

Een heerlijk gevulde appeltjes met speculaas en vanillevla recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Warm
  2. > Kinderen - Sinterklaas
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Zoete taarten en toetjes ah
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gevulde appeltjes met speculaas en vanillevla te bereiden

Oven voorverwarmen op 200 °C. In steelpan rozijnen met tijm en appelsap aan de kook brengen en ca. 5 min. heel zachtjes verwarmen tot rozijnen vocht hebben opgenomen. Klokhuizen uit appels steken. Ontstane holtes iets groter maken. Speculaasjes verkruimelen. Driekwart van speculaas door rozijnen scheppen. Appels vullen met rozijnenmengsel, goed aanduwen. Appels naast elkaar in ovenschaal zetten. Rest van speculaaskruim erover verdelen en op elke appel klontje boter leggen. In midden van oven appels in ca. 30 min. gaar laten worden. In vier diepe borden vanillevla schenken en gevulde appels in midden zetten.
Tip
Sneller in de magnetron: Dit toetje kan ook veel sneller worden bereid door de appeltjes in de magnetron te verwarmen. Zet de appeltjes in een magnetronschaal, dek ze af en reken op 7-10 min. op vol vermogen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

koekaratcheef

koekaratcheef zegt:
u lijkt mij "heerlijk" creatief! Proficiat:D
little girl

little girl zegt:
toen ik de foto zag dacht ik gelijk dit ga ik uitproberen en het smaakt egt heerlijk;)
Lizemie2

Lizemie2 zegt:
Ziet er lekker uit! Alleen spijtig dat ik geen oven heb... :(
Milou Bos

Milou Bos zegt:
Lijkt me erg lekker en makkelijk, ga ik zeker een keer uitproberen!:p