Recept
« Terug naar recepten
Gehaktballen in spinaziesaus
PT30M
Gehaktballen in spinaziesaus
Een heerlijk gehaktballen in spinaziesaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
ramon beuk
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gehaktballen in spinaziesaus te bereiden
Meng het gehakt met de helft van de gesnipperde ui, 2 teentjes fijngehakte knoflook, sambal, het ei en paneermeel. Breng het gehakt op smaak met zout en peper en draai er balletjes van ter grootte van een pingpongbal. Bak deze in een mengsel van olie en boter. Kook de mie. Fruit ondertussen de andere helft van de gesnipperde ui met de overige knoflook in een beetje olie. Voeg de spinazie toe en bak tot het begint te slinken. Blus af met de bouillon en de room en pureer het geheel met de staafmixer glad. Breng op smaak met zout en peper.
Maak midden op een diep bord een hoopje van de mie. Leg er een paar balletjes op en schep de spinaziesaus over het gerecht
Maak midden op een diep bord een hoopje van de mie. Leg er een paar balletjes op en schep de spinaziesaus over het gerecht