KookJij

Gamba's in knoflookolie (Gamba's a l'ail)

Een heerlijk gamba's in knoflookolie (gamba's a l'ail) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gamba's in knoflookolie (Gamba's a l'ail) te bereiden

De schaal van de gamba's op de rug opensnijden en de darmen verwijderen.De gamba's onder koud stromend water afspoelen en droogdeppen.De teentjes knoflook pellen en snipperen.De paprika in de lengte dorrsnijden,zaadlijsten verwijderen en fijnsnijden.De olie in twee kleine pannetjes verhitten,knoflook en paprika toevoegen en verhitten.De gamba's erbij leggen,ongeveer 5 min.stoven,af en toe omkeren,totdat het vrijgekomen vocht zich vermengt met de olie.De blaadjes peterselie afspoelen en grofhakken en kort voor het serveren erover strooien.
Lekker met stokbrood en een lekkere salade.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

iemand

iemand zegt:
Anders doe je er ff een plaatje bij,:?
Josje

Josje zegt:
Bedankt voor dit recept! Klinkt erg lekker! Bedankt voor de uitleg, volgens mij is het wel duidelijk.
irene

irene zegt:
heerlijk dit recept, bedankt!
Lambert

Lambert zegt:
waarom moet er een plaatje bij en mijn uitleg is altijd vrij zo niet goed nauwkeurig.
Isabella

Isabella zegt:
Heerlijk,
ik bereid ze zo heel dikwijls, kook ze.
michelle bos

michelle bos zegt:
er mag eigenlijk wel een plaatje bij en iets meer uitleg van hoe je het moet bereiden