KookJij

Espresso granita

Een heerlijk espresso granita recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Warm
  2. > Dranken - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Espresso granita te bereiden

Haal het zaad uit de vanillestok, leg het in een kommetje en overgiet met de hete espresso en laat afkoelen.
Het suiker in 250 ml water 5 minuten laten koken zonder erin te roeren. Passeer de espresso door een zeef bij de suikersiroop.
Doe de espressomengeling in een bewaardoos of diepvriesbakje en zet gedurende 2 uren in de diepvries. Haal de granita elk half uur uit de diepvries en klop stevig op om ijskristallen te voorkomen.
Klop de room samen met de 3 eetlepels poedersuiker stijf op.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

lot en alexandra

lot en alexandra zegt:
leuk,
kusje lot en alexandra