KookJij

Erwtensoep met smeerkaas

Een heerlijk erwtensoep met smeerkaas recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: fiftytoo.be
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Erwtensoep met smeerkaas te bereiden



Dop de erwten. Schil de wortel en snij in kleine stukjes. Pel de ui en snij in kleine stukjes.
Verwarm de olie en laat de wortel en ui erin braden. Doe er de erwten bij, 1 bouillonblokje en 1 liter water (geen zout toevoegen).
Meng, laat 15 minuten op een zacht vuurtje koken, voeg zout en peper toe naar eigen smaak.
Mix de soep en verdeel ze over 4 borden. Laat er een gegrild sneetje brood met smeerkaas op drijven en versier met een beetje peterselie en bieslook.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst