KookJij

Couscoussalade met komijnmosselen

Een heerlijk couscoussalade met komijnmosselen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: mosselen.nl
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Couscoussalade met komijnmosselen te bereiden

Controleer de mosselen: gooi schelpen die stuk zijn of na een ferme tik niet sluiten weg. Doe de knoflook met de komijn en een laagje water (1 cm) in een pan. Voeg de mosselen toe.

Stoom de mosselen 6-8 min. met deksel, of tot alle schelpen open staan.

Strooi intussen de couscous in een schaal. Schenk er 500 ml heet water op. Wel de couscous 5 min. Roer de korrels met een vork los.

Schep de tomaat, de komkommer, de ui, de olijfolie en het sap van 1 citroen door de couscous. Voeg de feta en de munt of peterselie toe en breng op smaak met zout en peper.

Serveer de couscoussalade met de komijnmosselen, de laatste in partjes gesneden citroen en het brood. Lekker met knoflooksaus.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst