KookJij

Citroenboontjes met oregano

Een heerlijk citroenboontjes met oregano recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Njam.tv
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Citroenboontjes met oregano te bereiden

Kook de boontjes in lichtgezouten water in ca. 12 min. beetgaar. Meng de knoflook, citroenrasp, gesnipperde sjalot en citroensap. Doe er de olie, witte wijn azijn en kruiden bij. Breng op smaak met peper en zout. Koel de boontjes af met koud water maar laat ze niet helemaal koud worden.


Meng met de dressing. Garneer met Parmezaan schaafsel.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Gerard van der Leeuw

Gerard van der Leeuw zegt:
Lekker! Ik heb het gemaakt, al was ik eerst een beetje in de war: er bestaan immers boontjes die citroenboontjes heten. Tegenwoordig weer makkelijk te krijgen. Een oud ras dat weer in opkomst is.
Maar deze boontjes, al zijn het dan geen citroenboontjes, maar boontjes met citroen, zijn lekker.