KookJij

Bananen uit Jamaica

Een heerlijk bananen uit jamaica recept uit de caraibische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 3 of 6 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Warm
  2. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Jamaica
Keuken: Caraibische
Bron: kookboek van de Caribische keuken.
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bananen uit Jamaica te bereiden

Oven op 175°C.
De boter met de suiker mengen (zie kookverhaal + info)
De bananen schillen en voorzichtig in de lengte insnijden, maar niet door en door.
Met behulp van bijv. een mes de snedes vullen met het boter-suikermengsel.
De bakplaat invetten en de bananen erin leggen. Het water rond de bananen in de bakplaat gieten.
Strooi de vanillesuiker over de bananen.
Maak van de alufolie een "deksel" voor de bakplaat. Besmeer met een kwastje één kant van de folie met wat boter en drapeer deze met de beboterde kant onder, over de bakplaat.
In de oven ± 25 à 30 minuten.

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

Recept uit Jamaica, maar in bijna alle Caribische (ei-)landen gegeten. In Jamaica eet men dit eigenlijk als bijgerecht, vandaar hier met 6 bananen voor 3 personen.
Je zult merken dat ze erg veel suiker gebruiken, ik neem meestal veel minder. De boter kun je ook minderen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst