KookJij

Aubergine au gratin

Een heerlijk aubergine au gratin recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vegetarisch
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aubergine au gratin te bereiden

Snijd de kapjes van de aubergines en snijd ze in plakken van 1 cm. Strooi het zout er over en laat minstens ½ uur uitlekken in zeef of vergiet. Spoel het zout er af en droog de plakken met keukenpapier.
Haal de schijven aubergine door de bloem en schud het overtollige er af. Verhit de olie in een koekenpan en bak de aubergine met 4 of vijf plakken tegelijk aan beide zijden goudbruin. Misschien heb je meer olie nodig, maar dat zie je vanzelf.
Vet een lage platte ovenschaal in en leg de plakken hier in. Klop de eieren met de room, de ½
theel. zout en wat versgemalen peper. Giet dit er overheen en zet het gerecht in de voorverwarmde oven ± 25-30 min. op 180 °C. Schep dan de tomatensaus erover en bestrooi met broodkruimels en kaas. Zet de schaal onder de grill tot de bovenkant mooi bruin is, strooi de fijngehakte peterselie er over en serveer direct.

Mijn kookverhaal (Gerrie van Rossum)

Lekker met zelf (af-)gebakken brood en een groene salade.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst